ponedjeljak, ožujka 19, 2007
Schwarzwald torta
Biskvit:
• 18 dag šećera
• 2 vanil šećera
• 18 dag brašna
• 4 dag kakaa
• 3 žlice praška za pecivo
• Tucite jaja, dodajte 6 žlica tople vode, šećer i vanil šećer. Pomiješajte brašno, kakao i prašak i malo cimeta, te dodajte smjesi. Pecite biskvit.
Nadjev:
• 250ml soka od višanja
• 30 g gustina pomješamo sa 4 žlice soka, a preostali sok zavremo (dodamo malo šećera) maknemo s vatre i u nj umješamo škrob, neprestalno mješajući. Sve skupa na kratko provremo, umješamo višnje i ostavimo nadjev da se hladi.
• 750 ml slatkog vrhnja tučemo ½ minute i dodamo 1 vanil šećer i kremfixa. Tortu slažemo tako da na jedan list stavimo nadjev od višanja, pa šlag, biskvit, nadjev, šlag.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
a koliko jaja?
Ne mogu vjerovati da sam napisala recept bez jaja :-0 Ide 6 jaja
Objavi komentar