subota, ožujka 10, 2007

Lovačke šnicle


Sastojci:

1 kg junećih ili telećih šnicli
kiseli krastavci(5-6 komada)
brašno
senf
vrhnje za kuhanje
ulje, sol

Postupak:

Šnicle istući batom za meso. Posoliti ih. Jednu stranu šnicle umočiti u brašno. U tavi ugrijati ulje. Šniclu zapeči sa strane koja je namazana brašnom. Dok se peče strana umočena u brašno, na drugu stranu se namaže senf. Kad je prva strana zapečena, okrenuti na drugu stranu namazanu sa senfom i nju isto zapeči. Istovremeno raditi postupak sa onoliko šnicli koliko ih stane u tavu. Kad je zapečeno, izvaditi na tanjur i ponoviti postupak dok se ne zapeče sve meso.

Zatim vratiti sve nazad u tavu i naliti vode da meso bude do pola u njoj. Krastavce isjeći na tanje kolutove i umiješati zajedno sa mesom. Dinstati oko 2 sata, tj. dok meso posve ne omekša. Na kraju umiješati malo vrhnja za kuhanje.

Servirati uz pire krumpir.

Dobar tek!

Nema komentara: