subota, ožujka 10, 2007

Savijača


Sastojci:

1 pakovanje tijesta za savijaču
4 jaja
1 čaša od jogurta šećera
1 vanilin šećer
½ praška za pecivo
¾ čaše od jogurta ulja
Za nadjev-sir, višnje, jabuke

Postupak:

Od jaja, šećera, vanilin šećera, praška za pecivo i ulja se mješalicom umuti fil.
Za jednu savijaču su potrebne 3 kore. Na svaku koru se namaže fil i na treću se gore na namazani fil po želji stavi nadjev(višnje, sir, naribane jabuke). Nadjev nije potrebno dodatno šećeriti.
Od jednog paketa tijesta se dobiju 3-4 savijače.
Peći na 175°C dok savijače ne postanu zlatne boje.
Ostaviti malo fila koji se namaže na gotovo pečene savijače, a zatim se još malo zapeče u pećnici.
Pečene savijače pokriti desetak minuta vlažnom krpom, a zatim ih izrezati na komade i posuti šećerom u prahu.

Nema komentara: