subota, ožujka 10, 2007
Šaran na ciganski
Sastojci:
- jedan manji šaran
- krumpir
- slanina
- crveni luk
- 1 kiselo vrhnje
- maslac
- sol, pašar, peršin list, vlasac, mljevena crvena paprika
Krumpir oguliti i izrezati na ploške. Staviti u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Začiniti sa solju i paprom. Na krumpir složiti ploške crvenog luka. Začiniti mljevenom crvenom paprikom. Gore složiti red ploškica slanine. Na slaninu staviti nekoliko komadićaka maslaca. Dodati vode toliko da se prekrije krumpir.
Zatim na to staviti izrezanog posoljenog šarana, preliti vrhnjem i začiniti crvenom paprikom, sjeckanim peršinom i vlascem.
Poklopiti i peći minimalno sat vremena ili dok krumpir ne bude gotov.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar