srijeda, veljače 01, 2012

Kruh koji se ne mijesi



Sastojci:
4,5 šalice brašna
pola žličice suhog kvasca
3 žličice soli
2,5-3 šalice mlake vode

Sve sastojke promiješati, pokriti i ostaviti preko noći.
Ujutro izliti smjesu na pobrašnjenu krpu. Pobrašniti tijesto sa svih strana.
Pećnicu ugrijati na 2500C. Dobro ugrijati posudu sa poklopcem.
U ugrijanu posudu premjestiti tijesto i peći poklopljeno 30ak minuta. Maknuti poklopac i peći još 15 minuta.

Broj komentara: 5:

Solea kaže...

Kruh izgleda savršeno! Moram ga isprobati! P.S. Zanima me koji tip posude sa poklopcem koristiti?

Darija kaže...

Pekač s poklopcem, vatrostalna... svejedno. Bitno je da je posuda dobro ugrijana i da se može poklopiti.

Solea kaže...

hvala! :-D

Mario kaže...

Super izgleda. Samo tko u današnje vrijeme ima vremena peći kruh doma nažalost. Ali siguran sam da bi cijela kuhinja fino mirisala cijeli dan. :-)

Darija kaže...

Za ovakav kruh - ima se vremena ;) Barem vikendom!