Sastojci:
1 kg krušaka
130 g kukuruzne krupice
50 ml meda
300 g maslaca
200 g šećera
4 jaja
130 g oguljenih, mljevenih badema
40 g brašna
1 žličica praška za pecivo
naribana korica limuna
Ogulite kruške i narežite na kockice. Rastopite 150 g maslaca i pustite da dobije svijetlosmeđu boju. Odvojite 100 g šećera i otopite u karamel. U karamel dodajte kruške i ostavite na vatri da se karamel ponovno rastopi.
Maknite s vatre, dodajte rastopljeni maslac i med. Pustite da se ohladi.
Miksajte ostatak šećera i maslaca dok smjesa ne bude pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje, bademe, brašno, krupicu i prašak za pecivo. Umiješajte kruške i koricu od limuna.
Ulijte smjesu u kalup i pecite 60ak minuta na 150°C.
Ogulite kruške i narežite na kockice. Rastopite 150 g maslaca i pustite da dobije svijetlosmeđu boju. Odvojite 100 g šećera i otopite u karamel. U karamel dodajte kruške i ostavite na vatri da se karamel ponovno rastopi.
Maknite s vatre, dodajte rastopljeni maslac i med. Pustite da se ohladi.
Miksajte ostatak šećera i maslaca dok smjesa ne bude pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje, bademe, brašno, krupicu i prašak za pecivo. Umiješajte kruške i koricu od limuna.
Ulijte smjesu u kalup i pecite 60ak minuta na 150°C.
Nema komentara:
Objavi komentar