Biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 140 gr šećera
- 170 gr pečenih mljevenih lješnjaka
- 2 žlice brašna
- 2 žlice kakaoa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 1lmlijeka
- 7 žumanjaka
- 250 gr karamel lješnjak bombona
- 160 gr gustina
- 170 gr šećera
- 100 gr maslaca
- 200ml slatkog vrhnja
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100g čokolade za kuhanje
- 100g noisette čokolade
Biskvit:
Istući bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodati šećer i nastaviti miksati. Lagano umiješati suhe sastojke i na kraju u tankom mlazu uliti ulje.
Od dobivene smjese peći 2 kore. Ohladiti i svaku prerezati na pola
Krema:
Otopiti karamele u 2dcl mlijeka. Dodati 7dcl mlijeka i zagrijati do vrenja. Gustin, šećer i žumanjke pomiješati s 1dcl mlijeka. Ukuhati smjesu u mlijeko. Smjesa mora biti prilično gusta, pa pripazite da se ne stvore grudice.
Staviti na kremu prozirnu foliju i prohladiti. U malku kremu dodati izrađen maslac i tučeno slatko vrhnje.
Ganache:
Na laganoj vatri otopiti čokoladu u slatkom vrhnju.
Slagati naizmjence kore i kremu. Preko zadnjeg sloja kreme preliti ganache. Dobro ohladiti.
Recept preuzet sa http://www.coolinarika.com/recept/torta-s-ljesnjacima-i-karamelom/
Nema komentara:
Objavi komentar