TIJESTO:
450 g brašna, 3 žlice šećera, pola žličice soli, 100 g maslaca, 200 ml hladne vode
FIL:
800 g očišćenih bresaka, 3 žlice šećera, 2 žlice griza, 1 žlica gustina, malo cimeta, bjelanjak za premazivanje
PRIPREMA Brašnu dodajte maslac i rukama miješajte dok smjesu ne pretvorite u mrvice. Zatim dodajte šećer, sol i malo hladne vode da dobijete kompaktno tijesto. Ostavite ga da stoji 20 minuta u hladnjaku. Oljuštene breskve isijecite na kriške, pospite ih smjesom od griza i gustina. Dvije trećine tijesta razvucite i stavite u podmazan pleh. Preko rasporedite pripremljene breskve. Od preostalog tijesta napravite uske trake i dijagonalno ih rasporedite po filu, pa ih premažite umućenim bjelanjkom. Pecite oko pola sata na 180oC .
Poslužiti toplo sa sladoledom :)
Nema komentara:
Objavi komentar