subota, svibnja 14, 2011

Masterchef - recept za slatko lisnato tijesto

Lisnato:
  • 1kg brašna
  • 15gr soli
  • 50gr šećera
  • 500gr  vode
Umijesiti i ostaviti 20ak minuta da odmori!

  • 300gr hladnog margarina

Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.

Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.

Broj komentara: 5:

Svjetlana Pupcevic kaže...

sta znaci da se u pecnicu ostavi posuda sa vodom i ybog cega i jali potrebno??

Anonimno kaže...

zasto se mora stavljati u pecnicu posuda sa vodom i jeli obavezna??

Anonimno kaže...

Posuda s vodom sluzi da se u pecnicu isparava vlaga, i tada je socnije tijesto..

Anonimno kaže...

Posudu s vodom stavite da lisnato ne bude suho

Anonimno kaže...

pa naravno da je