Sastojci:
- 2 šalice crnog brašna
- 1 šalica smeđeg šećera
- žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1 maslac
- 1 & 1/2 šalica mlijeka
- 3/4 šalice kakaa u prahu
- 2 jaja
- žlica ekstrakta vanilije
- 1-2 šalice oraha
- čokoladna glazura (čokolada+maslac)
Pripremite brašno, šećer, sodu bikarbonu i sol.
U posebnu posudu stavite maslac, mlijeko i kakao. Kuhajte na laganoj vatri dok se maslac ne otopi. Smjesu dodajte brašnu. Na kraju dodajte jaja i ekstrakt vanilije, te dobro promiješajte
Stavite u pripremljen pleh (namazan maslacem i brašnom) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10-15 minuta (dok zabodena čačkalica ne bude čista). Paziti da se kolač ne presuši!
U poseban pleh složite jezgre oraha. Pecite ih u pećnici 10 minuta i ostavite da se ohlade. Složite ih na kolač i prelijte čokoladnom glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar