nedjelja, svibnja 31, 2009
Zapečena tjestenina sa piletinom i špinatom
Na malo ulja popržiti malu glavicu crvenog luka i češnjak. Dodati otkoštenu piletinu narezanu na kockice i dinstati. Pred kraj dodati vrhnje za kuhanje i obareni špinat. Skuhati tjesteninu.
Sve pomiješati i dodati mozzarelu ili neki drugi topivi sir. Staviti u posudu, naribati sira i zapeći.
nedjelja, svibnja 17, 2009
Rolat od banana
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica oraha
3 žlice brasna
Ispeci biskvit u velikom plehu i ohladiti.
Krema:
2 pudinga od vanilije
7 dl mlijeka
80 gr šećera
3/4 maslaca
Skuhati puding i ohladiti. Izraditi maslac sa šećerom i pomiješati s pudingom.Tijesto premazati kremom, na njega sloziti 4 cijele banane i srolati. Ostaviti malo kreme i premazati rolat izvana. Posuti ribanom čokoladom.
subota, svibnja 02, 2009
Ticino masa
Sastojci:
60 ml hladne vode
1 vrećica + žličica želatine u prahu
8 žlica fruktoze ili glukoze
15 ml glicerina
1 kg šećera u prahu
Postupak:
Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte 1 žlicu vode i stavite na vatru da dobijete gust sirup. U taj sirup dodajte glicerina stalno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo dodajte smjesu i miješajte. Mijesite dok ne dobijete čvrstu smjesu.
60 ml hladne vode
1 vrećica + žličica želatine u prahu
8 žlica fruktoze ili glukoze
15 ml glicerina
1 kg šećera u prahu
Postupak:
Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte 1 žlicu vode i stavite na vatru da dobijete gust sirup. U taj sirup dodajte glicerina stalno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo dodajte smjesu i miješajte. Mijesite dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)