Biskvit:
- 8 jaja
- 8 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 5 žlica kakaa
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- malo soli
Krema:
- 1 l mlijeka
- 4 pudinga od čokolade
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 6 žlica šećera
- 250 gr maslaca
Ostalo:
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 70 gr maslaca
- pekmez od šipka
Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i snijeg od bjelanjaka. Peći 30ak minuta na 170°C.
Hladan biskvit prerezati na 3 dijela.
Skuhati puding i odmah dodati čokoladu za kuhanje. Dobro promiješati. Ohladiti i dodati maslac.
Slagati: biskvit, pekmez od šipka, čokoladna krema, tučeno slatko vrhnje. Zadnju koru premazati čokoladnom kremom i glazurom od čokolade (150gr čokolade i 70gr maslaca rastopiti)