subota, veljače 09, 2008
Široka tjestenina sa povrćem
Sastojci:
patlidžan
tikvice
bijeli luk
soja sos
maslinovo ulje
crvena paprika
papar
široka tjestenina
Tjestenina:
Patlidžan i tikvice isjeći na ploškice, složiti u tepsiju i peći 30ak minuta na najjačoj temperaturi. Preliti umakom od 1dcl maslinova ulja, par žlica soja sosa, par češnjaka češnjaka, žličice crvene paprike, malo papra i soli po potrebi.
Poslužiti sa kuhanom širokom tjesteninom.
Torta od sira
400 gr mljevenog keksa
150 gr maslaca
4 žlice šećera
Sve pomješati i utisnuti u kalup. Peći 5 min na 200 st.
Smanjiti temperaturu na 170 stup. i staviti kremu :
1 kg svježeg sira
8 cijela jaja
6 žlice šećera
sok od cijelog limuna
Peći 30ak minuta.
Pomiješati 3 kisela vrhnja, 5 žlica šećera, 2 vanilin šećer i preliti preko tople torte.
Sve zajedno staviti u toplu, ugašenu pećnicu.
Ostaviti da se ohladi i stegne.
Poslužiti samo ili uz svježe ili ukuhano voće, džem ili javorov sirup.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)