subota, veljače 09, 2008

Široka tjestenina sa povrćem




Sastojci:
patlidžan
tikvice
bijeli luk
soja sos
maslinovo ulje
crvena paprika
papar
široka tjestenina

Tjestenina:
Patlidžan i tikvice isjeći na ploškice, složiti u tepsiju i peći 30ak minuta na najjačoj temperaturi. Preliti umakom od 1dcl maslinova ulja, par žlica soja sosa, par češnjaka češnjaka, žličice crvene paprike, malo papra i soli po potrebi.
Poslužiti sa kuhanom širokom tjesteninom.

Torta od sira

 


400 gr mljevenog keksa
150 gr maslaca
4 žlice šećera

Sve pomješati i utisnuti u kalup. Peći 5 min na 200 st.

Smanjiti temperaturu na 170 stup. i staviti kremu :

1 kg svježeg sira
8 cijela jaja
6 žlice šećera
sok od cijelog limuna

Peći 30ak minuta.

Pomiješati 3 kisela vrhnja, 5 žlica šećera, 2 vanilin šećer i preliti preko tople torte.
Sve zajedno staviti u toplu, ugašenu pećnicu.

Ostaviti da se ohladi i stegne.

Poslužiti samo ili uz svježe ili ukuhano voće, džem ili javorov sirup.