3 jaja
1/2 šalice šećera
1 šalica ulja
1 šalica griza
2 čvrsta jogurta
1 prašak za pecivo
višnje
kore za štrudlu
Izmješati jaja i šećer. Dodati ostale sastojke. Uzeti jednu koru i premazati sa 4-5 žlica nadjeva, staviti na nju drugu koru - isto je premazati nadjevom, staviti na njih treću koru premazati nadjevom i razbacati višnje. Sve tri kore zajedno smotati u štrudlu.
Prije pečenja premazati mlijekom i uljem. Peći na 180 stup. 40ak minuta
nedjelja, veljače 28, 2010
subota, veljače 13, 2010
Holandske šnite
2 paketa lisnatog tijesta (275gr)
6 dcl slatkog vrhnja za šlag
1 džem od ribizla/šumskog voća ili sl.
1 paket smrznutih višanja ili višnje iz kompota
gustin
šećer
liker od višnje
limun
Razvaljano lisnato ispeći. Džem zagrijati sa malo likera i premazati oba lisnata tijesta.
Ocijediti višnje, zasladiti i ukuhati 2-3 žlice gustina. Prohladiti i umiješati višnje. Kremu staviti na jedno lisnato.
Istući slatko vrhnje (po želji dodati 2-3 žlice neslanog sira) i staviti na kremu.
Gornju koru lisnatog tijesta isjeći na kvadratić i složiti na šlag. Sitni šećer pomiješati sa malo limunova soka u glazuru i staviti na gornju koru.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)