ponedjeljak, ožujka 26, 2007

Zobeni keksi s čokoladnim kapljicama





Sastojci (1 šalica=200 ml):

2/3 šalice margarina (mekanog, za mazanje)
½ šalice bijelog šećera
½ šalice smeđeg šećera
2 jaja
1 ½ šalice integralnog brašna
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
3 šalice zobenih pahuljica
1 šalica sjeckanih oraha (ako želite)
½ šalice čokoladnih kapljica

Priprema:

Miješajte margarin sa šećerom dok ne postane kremast. Umutite jedno po jedno jaje.

Promiješajte u posebnoj posudi brašno, sodu bikarbonu i sol, a zatim dodajte margarin sa šećerom. Umiješajte zobene pahuljice, orahe i čokoladne kapljice i dobro promiješajte.
Žlicom stavljajte smjesu na lagano namašćeni lim za pečenje. Pecite na 180°C 10-12 minuta ili dok ne postanu zlatno-smećkasti.

Nema komentara: