1kg brašna
40gr svježeg kvasca
20gr soli
20gr šećera
3 jaja
100gr ulja
150gr margarina
100gr mlijeka
200gr vode
Umijesiti. Ostaviti 20ak minuta da odmori. Razvaljati. Podijeliti na 4 dijela. Svaki dio još malo umijesiti. Premazati uljem i ostaviti 10ak minuta da osmori. Razvaljati i oblikovati. Prekriti i ostaviti 30ak minuta. Prije pećenja premazati jajetom. Peći 20ak minuta na 190°C.
subota, svibnja 14, 2011
Masterchef - recept za kroasane
Lisnato:
Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti 30ak minuta. Peći na 190°C - 20 min.
- 1kg brašna
- 15gr soli
- 50gr šećera
- 30gr kvasca
- 500gr vode
- 250gr margarina
Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti 30ak minuta. Peći na 190°C - 20 min.
Masterchef - recept za slatko lisnato tijesto
Lisnato:
Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.
- 1kg brašna
- 15gr soli
- 50gr šećera
- 500gr vode
- 300gr hladnog margarina
Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.
nedjelja, svibnja 01, 2011
FERRERO ROCHER TORTA
I ove godine zmajić :)
Sastojci:
2 šalice šećera
2 šalice brašna
1/2 praška za pecivo
1,5 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kakaoa
1 vanilin šećer
3 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1/2 šalice kipuće vode
Preljev:1/2 šalice mlijeka prokuhanog sa 2 žlice slatkog kakoa
Krema:
40 dag nutelle
50 dag mascarponea
25 dag prženih lješnjaka (dio samljeti, dio nasjeckati)
7-8 smrvljenih napolitanki
Biskvit:
U jednoj posudi pomiješati suhe sastojke. U drugoj miksati jaja i dodati sve mokre osim kipuće vode. Pomiješati suhe i mokre sastojke i dodati kipuću vodu na kraju.
Peći na 180 cca 40 min. Prerezati.
Kore natopiti prokuhanim mlijekom sa slatkim kakaom.
Krema:
Za kremu smiksati mascarpone i nutellu.
Na svaku koru namazati kremu. Gore posuti lješnjake i smrvljene napolitanke.
Brzinske, mekane kiflice
1,1 kg brašna
500 ml mlijeka
300 ml ulja
2 jaja
2 žlice šećera
1 žlica soli
1 svježi kvasac