nedjelja, svibnja 01, 2011

FERRERO ROCHER TORTA


I ove godine zmajić :) 




Sastojci:
2 šalice šećera
2 šalice brašna
1/2 praška za pecivo
1,5 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kakaoa
1 vanilin šećer
3 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1/2 šalice kipuće vode

Preljev:1/2 šalice mlijeka prokuhanog sa 2 žlice slatkog kakoa

Krema:
40 dag nutelle
50 dag mascarponea
25 dag prženih lješnjaka (dio samljeti, dio nasjeckati)
7-8 smrvljenih napolitanki

Biskvit:
U jednoj posudi pomiješati suhe sastojke. U drugoj miksati jaja i dodati sve mokre osim kipuće vode. Pomiješati  suhe i mokre sastojke i dodati kipuću vodu na kraju.
Peći na 180 cca 40 min. Prerezati.
Kore natopiti prokuhanim mlijekom sa slatkim kakaom.

Krema:
Za kremu smiksati mascarpone i nutellu.

Na svaku koru namazati kremu. Gore posuti lješnjake i smrvljene napolitanke.

1 komentar:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.