nedjelja, studenoga 10, 2013

Ciganka


Kore
  •      2 žlice masti
  •      2 jaja
  •      1 šalica mlijeka
  •      1 prašak za pecivo
  •       brašna po potrebi
Umijesiti tijesto i podijeliti na 12  dijelova. Svaki tanko razvaljati (promjera cca 25cm) i ispeći.

Krema
  •      1 litra mlijeka
  •      6 žumanjaka
  •      3 vrećice vanilija šećera
  •      4 žlice šećera
  •      6 žlica brašna
  •      1 maslac
  •      25 dag mljevenog šećera
U 1 dcl mlijeka umiješati žumanjke, šećer i brašno, te smjesu ukuhati u ostatak zagrijanog mlijeka. Izraditi maslac i mljeveni šećer, te ga dodati kad se krema ohladi.

Svaku koru premazati kremom.

Šaum
  •      6 bjelanjaka
  •      9 žlica šećera    
  •  + 9 žlica šećera
Čvrsto izbiti bjelanjke sa šećerom, te u takom mlazu dodati istopljeni šećer.

4 komentara:

  1. Odlican recept!
    Mislila sam ove kore praviti u tepsiji od pećnice da si skratim vrijeme pecenja,da li ih je moguce prepoloviti dok su vruce? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Kore su jako prhke i mislim da bi se prilično izlomile...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ok,hvala,onda cu peci jednu po jednu

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.