srijeda, travnja 11, 2012

Švedska torta od badema

Sastojci:

  •  100 g badema u listićima
  •  200 g mljevenih badema
  •  5 jaja
  •  200 gr šećera
  •  100 ml slatkog vrhnja
  •  150 gr omekšalog maslaca

Istucite bjelanjke sa 120gr šećera. Umiješajte 200gr mljevenih badema. Smjesu izlijte u najveći kalup obložen masnim papirom. Pecite 15ak min na 175 stupnjeva.

Žumanjke sa 80gr šećera i 100ml slatkog vrhnja miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati maslac.
 
Biskvit prerežite na dva jednaka dijela. Koru premažite sa trećinom kreme, stavite drugu koru i cijeli kolač premažite kremom. Na vrh stavite prepržene listiće badema. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.