nedjelja, travnja 15, 2012

Lava cake

Sastojci (za 4 osobe) :
  • 110 g čokolade s više od 60% kakaoa
  • 125 g maslaca
  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 40 g glatkog brašna ili mljevenih oraha

Čokoladu za kuhanje otopiti i dodati maslac. Ohladiti.
Pjenasto umutiti jaja i šećer. Umiješati brašno. U smjesu umiješati rastopljenu čokoladu i maslac.
Posudice dobro namazati maslacem i posuti brašnom (kakaom). Smjesu žlicom staviti u posudice i staviti u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Peći 8-10 minuta. Nakon vađenja iz pećnice, ostaviti da kolač „odstoji“ minutu-dvije, tankim nožem ga odvojiti od stijenki posudice i preokrenuti na tanjur.
Služiti toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.