srijeda, veljače 01, 2012

Kruh koji se ne mijesi



Sastojci:
4,5 šalice brašna
pola žličice suhog kvasca
3 žličice soli
2,5-3 šalice mlake vode

Sve sastojke promiješati, pokriti i ostaviti preko noći.
Ujutro izliti smjesu na pobrašnjenu krpu. Pobrašniti tijesto sa svih strana.
Pećnicu ugrijati na 2500C. Dobro ugrijati posudu sa poklopcem.
U ugrijanu posudu premjestiti tijesto i peći poklopljeno 30ak minuta. Maknuti poklopac i peći još 15 minuta.

3 komentara:

  1. Kruh izgleda savršeno! Moram ga isprobati! P.S. Zanima me koji tip posude sa poklopcem koristiti?

    OdgovoriIzbriši
  2. Super izgleda. Samo tko u današnje vrijeme ima vremena peći kruh doma nažalost. Ali siguran sam da bi cijela kuhinja fino mirisala cijeli dan. :-)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.