nedjelja, travnja 28, 2013

Čokoladna torta

Biskvit:

  •  8 jaja
  •  8 žlica šećera
  •  6 žlica brašna
  •  5 žlica kakaa
  •  1/2 vrećice praška za pecivo
  •   malo soli 

Krema:

  •  1 l mlijeka
  •  4 pudinga od čokolade
  •  150 gr čokolade za kuhanje
  •  6 žlica šećera
  •  250 gr maslaca

Ostalo: 

 
Umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i snijeg od bjelanjaka. Peći 30ak minuta na 170°C.
Hladan biskvit prerezati na 3 dijela.

Skuhati puding i odmah dodati čokoladu za kuhanje. Dobro promiješati. Ohladiti i dodati maslac.

Slagati: biskvit, pekmez od šipka, čokoladna krema, tučeno slatko vrhnje. Zadnju koru premazati čokoladnom kremom i glazurom od čokolade (150gr čokolade i 70gr maslaca rastopiti)

Nema komentara: