subota, siječnja 12, 2013

Fina dizana pita

Tijesto:
  • 1 kg brašna
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • 5 dcl mlakog mlijeka
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 jaje
  1. Umijesiti tijesto i prekriveno ostaviti da udvostruči volumen. 
  2. Čim tanje razvaljati tijesto. Premazati sa 250gr omekšalog maslaca. Posoliti. Tijesto preklopiti (kao pismo). Prekriti i ostaviti da odmori 30ak minuta.
  3. Tijesto ponovo razvaljati. Premazati sa 2-3dcl milerama. Posoliti. Ponovo preklopiti i ostaviti da odmori 30ak minuta.
  4. Pleh za pečenje (čim veći - dublji) premazati maslacem. 
  5. Tijesto razvaljati na veličinu pleha.
  6. Staviti tijesto u pleh i isjeći na velike kvadrate.
  7. Napraviti preljev od 4 jaja, soli i 2 dcl milerama. Preliti preko tijesta.
  8. Po želji staviti sjemenke suncokreta, lana....
Peći 30ak minuta na 180 stupnjeva. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.