Sastojci:
1 i pol šalica brašna
prstohvat soli
6 žlica maslaca
2 žlice šećera u prahu
4 šalice bundeve
pola šalice smeđeg šećera
pola žličice soli
pola žličice mljevenog cimeta
pola žličice mljevenog đumbira
četvrt žličice muškatnog oraščića
2 lagano tučena jaja
pola šalice slatkog vrhnja
U zdjeli pomiješati sol, brašno i maslac pa ih utrljati dok smjesa ne poprimi mrvasti izgled. Dodati 2-3 žlice vode i umijesiti tijesto. Tijesto ostaviti u hladnjaku cca sat vremena.
Bundevu kuhati 15ak minuta na pari te ju pretvoriti u pire. Dodati začine, jaja i vrhnje.
Ugrijati pećnicu na 2000C.
Tijesto razvaljati u kalup promjera 22cm. Izbosti vilicom.
Na tijesto staviti nadjev i peći 15ak minuta. Smanjiti temperaturu na 1800C te nastaviti peći 30ak minuta ili dok se nadjev ne stvrdne.
Poslužiti sa tučenim slatkim vrhnjem.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.