subota, travnja 04, 2009

Kolač s makom

Sastojci:

750 g tankih kora
4 jaja
2 čaše (od jogurta) šećera
2 čaše ulja
200 g mljevenog maka
1 pp
1 vrećica cimeta
1 vrećica vanilin šećera


Postupak:

Jaja i šećer umutiti mikserom. Mak, pp, cimet i vanilin šećer izmiješati pa spojiti s jajima. Dodati ostalo.
Kore prema broju podijeliti na 3 dijela (kako bi se dobile tri "role"). Redati kore jednu po jednu, a svaku premazati (po cijeloj površini) s 2- 2,5 žlice nadjeva. Zarolati i staviti u namazan pleh. Peći na 150 ºC 10 minuta, a onda povećati na 200 ºC dok ne požuti. Dok se peče prokuhati 1 čašu šećera i 1 vrećicu vanilin šećera s čašom vode. Ohladiti i zaliti preko vrućeg kolača.
Rezati hladno.

Nema komentara: