Sastojci
čokoladno, hrskavo, savršeno ;)
Za tri kore:
12 jaja
12 žlica šećera
3 žlice brašna, malo praška za pecivo
360g mljevenog grilijaša (160g šećera i 200g grubo sjeckanih oraha)
Fil:
5 jaja
10 žlica šećera
125gr čokolade
250gr maslaca
1 vanilin šećer
Grilijaš za posipanje:
200g šećera
150g sjeckanih oraha
Glazura:
150 gr čokolade
4,5 žlice ulja
Priprema:
Pripremiti grilijaš: rastopiti šećer u karamel i dodati orahe. Izliti na nauljeni tanjur i kada se ohladi samljeti.
Za svaku koru pjenasto umutiti 4 bjelanjka, dodati 4 žlice šećera, 4 žumanjka, žlicu brašna i 120 gr mljevenog grilijaša. Ispeći tri takve kore (20x33cm).
Za fil miksati na pari 5 cijelih jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Na kraju dodati čokoladu. Kad se fil ohladi dodati maslac.
Posebno se pripremi još jedan grilijaš za posipanje. Kada se ohladi usitniti ali ne previše.
Svaku koru natopiti šećernom vodom, premazati filom i obilno posipati grilijašem. Gornju koru i tortu sa strane samo premazati filom. Na vrh torte nanijeti glazuru i ukrasiti rubove torte grilijašem.
Preporuka: koristiti čokoladu sa 72% kakaa