Sastojci:
1 glavica crvenog luka (srednje veličine)
1 limenka tunjevine u komadima (150 grama netto)
2 kisela vrhnja
malo Vegete
malo mlijeka
Priprema:
Luk sitno isjeckati, posuti s malo Vegete i pržiti na ulju (od tunjevine) dok ne postane žut i staklast. Zaliti s malo mlijeka, tek toliko da prekrije luk. Nastaviti pirjati par minuta te umiješati tunjevinu. Kad se tunjevina dobro zagrije, skinuti sa štednjaka i umiješati kiselo vrhnje. Po potrebi dodati vegete ili soli. Mogu se dodati i različiti mediteranski začini, ali odlično je i bez njih.
Poslužiti s tjesteninom.
Napomena:
Recept je vrlo "improvizirabilan" tako da se omjer tunjevina/vrhnje definira prema vlastitom ukusu ili stanju u hladnjaku.
1 glavica crvenog luka (srednje veličine)
1 limenka tunjevine u komadima (150 grama netto)
2 kisela vrhnja
malo Vegete
malo mlijeka
Priprema:
Luk sitno isjeckati, posuti s malo Vegete i pržiti na ulju (od tunjevine) dok ne postane žut i staklast. Zaliti s malo mlijeka, tek toliko da prekrije luk. Nastaviti pirjati par minuta te umiješati tunjevinu. Kad se tunjevina dobro zagrije, skinuti sa štednjaka i umiješati kiselo vrhnje. Po potrebi dodati vegete ili soli. Mogu se dodati i različiti mediteranski začini, ali odlično je i bez njih.
Poslužiti s tjesteninom.
Napomena:
Recept je vrlo "improvizirabilan" tako da se omjer tunjevina/vrhnje definira prema vlastitom ukusu ili stanju u hladnjaku.
Super za slikicu ;)
OdgovoriIzbrišiFINNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOO..........PROBALA
OdgovoriIzbriši