ponedjeljak, ožujka 19, 2007

Schwarzwald torta


Biskvit:
• 18 dag šećera
• 2 vanil šećera
• 18 dag brašna
• 4 dag kakaa
• 3 žlice praška za pecivo
• Tucite jaja, dodajte 6 žlica tople vode, šećer i vanil šećer. Pomiješajte brašno, kakao i prašak i malo cimeta, te dodajte smjesi. Pecite biskvit.
Nadjev:
• 250ml soka od višanja
• 30 g gustina pomješamo sa 4 žlice soka, a preostali sok zavremo (dodamo malo šećera) maknemo s vatre i u nj umješamo škrob, neprestalno mješajući. Sve skupa na kratko provremo, umješamo višnje i ostavimo nadjev da se hladi.
• 750 ml slatkog vrhnja tučemo ½ minute i dodamo 1 vanil šećer i kremfixa. Tortu slažemo tako da na jedan list stavimo nadjev od višanja, pa šlag, biskvit, nadjev, šlag.

2 komentara:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.