srijeda, ožujka 14, 2007

Mini Quiche Lorraine


Sastojci:
1 jaje
15 dag brašna
10 dag margarina
malo soli
žlica hladne vode (ako je presuho)
Zamjesi se, zamota u foliju i stoji pola sata u frižideru

Tijesto se stavlja u male kalupiće (od košarica) i peče se kratko u pećnici

Fila:
jaje, kiselo vrhnje, šunka, sir, poriluk
Poriluk se malo dinsta na ulju i doda ostalim sastojcima . Smjesa se stavlja u ispečene i izvađene iz kalupa košarice. Još se na kratko (oko 15 min) stavi u pećnicu (dok se sir otopi)

2 komentara:

  1. Jako dobro.
    Nadjev sam koristila kao temu u nabujku od riže.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kao što već rekoh...
    Iskoristila sam nadjev kao temu u nabuku koji sam radila s rižom.
    Bilo je mmmmmmm! :prostopoliz:

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.