nedjelja, listopada 14, 2012

Kinder torta

kora:
  • 10 bjelanjaka
  • 45 dag šećera
  • 2 žlice octa
Sastojke izmiksati u čvrsti snijeg. Na papir za pečenje staviti 20 dag sjeckanih lješnjaka i preko njih snijeg. Peći 1h na 100-150 ºC. Pečenu koru okrenuti i premazati s 25 dag Linolade.

krema:
  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 8 žlica brašna
  • 2 pudinga od vanilije
Sve sastojke izmiksati i ukuhati u 1,5 L mlijeka.
Toplu kremu podijeliti u 2 dijela. U jedan dio dodati 6 vrećica vanilin šećera, a u drugi 10 dag otopljene Milka čokolade (obična, mliječna). Izmiksati 1 margarin (250 g) i u svaki dio kreme umiksati pola margarina.

Žlicom za sladoled na koru naizmjenično slagati crnu i žutu kremu (poput šahovnice). „Fugne“ između kreme ispuniti glazurom od čokolade (10 dag čokolade otopiti i umiješati 1 dL ulja). Povrh svega staviti šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.