kora:
- 10 bjelanjaka
- 45 dag šećera
- 2 žlice octa
Sastojke izmiksati u čvrsti snijeg.
Na papir za pečenje staviti 20 dag sjeckanih lješnjaka i preko njih snijeg.
Peći 1h na 100-150 ºC. Pečenu koru okrenuti i premazati s 25 dag Linolade.
krema:
- 10 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- 2 pudinga od vanilije
Sve sastojke izmiksati i ukuhati u
1,5 L mlijeka.
Toplu kremu podijeliti u 2 dijela. U
jedan dio dodati 6 vrećica vanilin šećera, a u drugi 10 dag otopljene Milka
čokolade (obična, mliječna). Izmiksati 1 margarin (250 g) i u svaki dio kreme
umiksati pola margarina.
Žlicom za sladoled na koru
naizmjenično slagati crnu i žutu kremu (poput šahovnice). „Fugne“ između kreme
ispuniti glazurom od čokolade (10 dag čokolade otopiti i umiješati 1 dL ulja).
Povrh svega staviti šlag.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.