ponedjeljak, ožujka 28, 2011

Prhka pita od sira i šumskog voća


Tijesto:
450gr brašna
250gr maslaca
60 dkg šećera
2 jaja
2 žlice vrhnja


Sve sastojke umijesiti. Polovicu tijesta razvaljati ili prstima obožiti kalup za tortu. Kalup, i ostatak tijesta, staviti u zamrzivač na cca 45 minuta.

Nadjev od sira:
500gr sira
1 vrhnje
2 jaja
5 žlica brašna

Dobro promiješati.

Nadjev od šumskog voća:
10dkg šećera
1 jaje
1 dcl slatkog vrhnja
3 žlice brašna
Sve sastojke dobro izraditi i dodati 450 gr ocijeđenog šumskog voća.



Izvaditi kalup iz zamrzivača. Na tijesto staviti smjesu od sira. Na nju smjesu od šumskog voća. Na vrh naribati ostatak prhkog tijesta. Peći na 170°C dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.