subota, veljače 07, 2009

Čokoladno-slani keksi



Sastojci:
30 dkg maslaca (sobne temperature)
20 dkg smeđeg šećera
28 dkg brašna
7 dkg kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone
3/4 žličice soli
2 vanili šećera
30 dkg čokolade za kuhanje nasjeckane na komadiće

Postupak:
Pjenasto umutiti maslac. Dodati šećer i nastaviti miksati.
Umiješati i ostale sastojke.
Smjesu formirati u roladu i umotati u prozirnu foliju. Ostaviti 1h u zamrzivaču.
Rezati ploške na 1cm i peći 12minuta na 160 stupnjeva.

Izvor

Uštipci od oslića


1kg oslića skuhati i odvojiti od kosti. 2 kriške crnog kruha namočiti u mlijeku. Smiksati ribu i kruh. Dodati 2 jaja, soli, papra, češnjak, peršin, vlasac, mrvice i brašna po potrebi da se dobije smjesa od koje se mogu formirati kuglice.

150 g brašna, 50 g škroba, 1 žlica praška za pecivo, 1 žličica soli i oko 250 ml hladnog piva umiješati.

Svaku kuglicu umočiti u smjesu i pržiti u ulju.

Poslužiti uz salatu i tartar umak.
Posted by Picasa

petak, veljače 06, 2009

Okruglice od jabuka

Posted by Picasa


Sastojci:

1kg kiselih jabuka
brašno
maslac
krušnie mrvice
šećer u prahu
cimet

Postupak:
Jabuke oguliti, izribati i ostaviti 5 minuta. Nakon toga dobro ocijediti sok. Dodati brašno, izmiješati i oblikovati male kuglice. Kuglice uvaljati u brašno i kuhati 5 minuta u malo posoljenoj vodi. Mrvice popržiti na maslacu i preliti preko kuglica. Sve posuti cimetom i šećerom u prahu.