Sastojci:
60 ml hladne vode
1 vrećica + žličica želatine u prahu
8 žlica fruktoze ili glukoze
15 ml glicerina
1 kg šećera u prahu
Postupak:
Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte 1 žlicu vode i stavite na vatru da dobijete gust sirup. U taj sirup dodajte glicerina stalno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo dodajte smjesu i miješajte. Mijesite dok ne dobijete čvrstu smjesu.
60 ml hladne vode
1 vrećica + žličica želatine u prahu
8 žlica fruktoze ili glukoze
15 ml glicerina
1 kg šećera u prahu
Postupak:
Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte 1 žlicu vode i stavite na vatru da dobijete gust sirup. U taj sirup dodajte glicerina stalno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u želatinu i miješajte dok se ne otopi.
Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo dodajte smjesu i miješajte. Mijesite dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.