7 bjelanjaka
7 žlica brašna
7 žlica šećera
pola praška za pecivo
1dl mlijeka + 2 žlice šećera (prokuhati) za polijevanje biskvita
7 žutanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
7 dl mlijeka
2 vanilin šećera
1 margarin
slatko vrhnje ili šlag
Postupak:
- Napraviti snijeg od bjelanjaka. Dodati šećer. Lagano umiješati brašno s praškom za pecivo.
- Peći u velikoj tepsiji na 180.
- Pečeno preliti s prokuhanim mlijekom i šećerom.
- Izmiksati žutanjke, šećere i brašnp pa dodati u uzavrelo mlijeko.
- Ohladiti fil i umiješati 1 izmiksani margarin.
- Staviti hladan fil na tijesto i prekriti šlag pjenom ili tučenim slatkim vrhnjem.
- Dobro ohladiti i rezati na kocke.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.