Sastojci:
5 bjelanjaka
200 gr šećera
1 vanilin šećer
400 ml slatkog vrhnja
500 gr narezanih jagoda
100 gr badema u listićima (lagano preprženih u pećnici)
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Istucite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg. Posipajte lim obložen masnim papirom sa šećerom u prahu i rasporedite bademe u jednom sloju. Premažite snijeg preko badema i pecite 10 min, zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite dok tijesto ne dobije laganu boju (~10 min), ali da je još uvijek mekano.
Pustite da se ohladi, u međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag. Premažite šlag preko tijesta, rasporedite po njemu jagode i napravite roladu. Servirajte narezanu na ploške.
Moja varijacija na temu je pekmez od višanja umjesto jagoda i jedno 2 žlice svježeg sira u šlag. Savršeno!
OdgovoriIzbriši