subota, ožujka 10, 2007

Šaran na ciganski


Sastojci:

- jedan manji šaran
- krumpir
- slanina
- crveni luk
- 1 kiselo vrhnje
- maslac
- sol, pašar, peršin list, vlasac, mljevena crvena paprika

Krumpir oguliti i izrezati na ploške. Staviti u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Začiniti sa solju i paprom. Na krumpir složiti ploške crvenog luka. Začiniti mljevenom crvenom paprikom. Gore složiti red ploškica slanine. Na slaninu staviti nekoliko komadićaka maslaca. Dodati vode toliko da se prekrije krumpir.
Zatim na to staviti izrezanog posoljenog šarana, preliti vrhnjem i začiniti crvenom paprikom, sjeckanim peršinom i vlascem.
Poklopiti i peći minimalno sat vremena ili dok krumpir ne bude gotov.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.